MicroStrategy-ն գնել է 1.1 միլիարդ դոլար արժողությամբ բիթքոյն
Երևանի օդում փոշու պարունակությունը չափող 108 սարք է տեղադրվել
Վրաստանում միջին ամսական անվանական աշխատավարձն աճել է 11.1%-ով
Մեկ շաբաթում Երևանի պարեկները հայտնաբերել են երթևեկության կանոնների 4123 խախտում
Վերին Լարսի անցակետերը ժամանակավորապես չեն աշխատի
iPhone 16 Pro Max-ի ողջ խմբաքանակը սպառվել է 18 րոպեում
Երևանում անցկացվել և արդիականացվել է 20 կմ ոռոգման նոր համակարգ
Bahamut հիմնադրամը կտրամադրի 50 մլն դրամին համարժեք FTN՝ ԲՏԱ-ի դրամաշնորհային ծրագրին աջակցելու համար
GIS համակարգում տեսանելի կդառնա նաև ինքնակամ շինությունների տեղադիրքը
2024 թվականի արտարժութային ավանդների և վարկերի դինամիկան Հայաստանում․ մանրամասները՝ ABnews.am կայքում
Պարեկները սեպտեմբերի 17-ից կսկսեն ստուգել ավտոմեքենաների տեխնիկական վիճակը, վարորդների փաստաթղթերը, առողջական վիճակը
Անահիտ աստվածուհու արձանից պահպանված բրոնզե գլուխն ու ձեռքը հանդիսավորությամբ տեղափոխվել են Հայաստանի պատմության թանգարան
Հայկական սոցցանցերում կրկին հայտնվել են կեղծ գովազդներ գումարի վերադարձի մասին. մանրամասները՝ ABnews.am կայքում
Կենտրոնական Բանկը ներկայացնում է նոր ֆինանսական ցուցանիշներ՝ շուկաների վիճակագրության բարելավման համար․ մանրամասները՝ ABnews.am կայքում
Երևան-Մոսկվա չվերթի ինքնաթիռն արտակարգ վայրէջք է կատարել Աստրախանում
Մեկ շաբաթում գրանցվել է198 արտակարգ դեպք, 13 ինքնասպանության փորձ, 113 հրդեհ. զոհվել է 15 մարդ. Փրկարար ծառայություն
Bahamut-ը կտրամադրի 50 միլիոնին համարժեք FTN ԲՏԱ-ի դրամաշնորհային ծրագրին աջակցելու համար
Արգենտինան ակնկալում է 2025-ին գնաճն իջեցնել մինչև 18.3%
Կապիտալի ներհոսքի և արտահոսքի փոփոխությունները Հայաստանի բանկային համակարգում․ մանրամասները՝ ABnews.am կայքում
Մաշտոցի պողոտայի շենքերը նախատեսվում է ապահովել գեղարվեստական լուսավորությամբ

Հայ կանայք, ովքեր վերափոխում են հայկական խոհանոցը. Vogue 

Օգս 16, 2024 17:32
473
ADS

Հոդվածը՝ «Meet the Female Chefs Blazing a New Trail in Armenian Cuisine» (Հանդիպեք կանանց շեֆ-խոհարարներին, ովքեր նոր ուղի են բացում հայկական խոհանոցում), հրապարակվել է Vogue ամսագրում։ Հոդվածը պատմում է Հայաստանում գործող մի շարք ազդեցիկ կանանց մասին, ովքեր վերափոխում են հայկական խոհանոցը և զարգացնում երկրի գաստրոնոմիական մշակույթը։

1․ Արևիկ Մարտիրոսյան՝ Tsaghkunk ռեստորանի շեֆ-խոհարարը, ստեղծում է նորարարական ուտեստներ, որոնք հիմնված են ավանդական հայկական բաղադրատոմսերի վրա։ Նրա ռեստորանը գտնվում է Ծաղկունք գյուղում և հայտնի է տեղական մթերքներով պատրաստված ուտեստներով, որոնք արտացոլում են Հայաստանի հարուստ մշակութային ժառանգությունը։

2․ Վարդա Ավետիսյան՝ Տավուշի մարզում գործունեություն ծավալող Վարդո Գրուպի հիմնադիր, որի կազմում են Կճուճ, Թավա, Լօշ ռեստորանները, Գաթերիան Հաղարծնում և Գոշում, և Քօլի քեյթրինգ ծառայությունը:

Այստեղ նա վերականգնում է հյուսիսային Հայաստանի ավանդական աղյուսե վառարաններում պատրաստվող ուտեստները՝ օգտագործելով Դիլիջանի անտառներից հավաքված տեղական մթերքներ։ Նա խոհարարական արվեստը համատեղում է ժամանակակից մոտեցումներով՝ ստեղծելով յուրօրինակ համային համադրություններ։

3․ Անի Հարությունյան՝ Arm Food Lab-ի հիմնադիր և Ootelie Bakery-ի համասեփականատեր, ով ուսումնասիրում և նորարարական մոտեցումներ է զարգացնում հայկական խոհանոցի հանդեպ՝ օգտագործելով տեղական բաղադրիչներ և հինավուրց բաղադրատոմսեր։ Նա նաև սկիզբ է դրել Հայաստանում սավանով հացի շարժմանը։

4․ Մարիամ Սաղաթելյան՝ In Vino գինետան համասեփականատեր, ով նպաստում է հայկական գինու մշակույթի վերածնմանը՝ ներկայացնելով երկրի հինավուրց գինեգործական ժառանգությունը ժամանակակից աշխարհում։ Ներկայումս Մարիամն աշխատում է 6100 նախագծի վրա՝ Երևանի ծայրամասում։

5․ Մարինա Շաքարյան-Միքայելյան՝ Միքայելյանների ընտանեկան ֆերմայի հիմնադիր, ով արտադրում է արհեստական պանիրներ՝ համատեղելով գիտական մոտեցումներ և հայկական ավանդական մեթոդներ, ստեղծելով 10 յուրահատուկ պանրատեսակներ։

Նրա ֆերման, որը գտնվում է Արծվաքար գյուղում՝ Սևանա լճի մոտ, հայտնի է իր բացառիկ պանիրներով, որոնցից մի քանիսը փաթաթվում են խաղողի տերևների մեջ, պահվում նուռի օշարակում կամ օրական կոնյակով մաքրվում։

Այս կանայք իրենց նորարարություններով և ավանդույթների պահպանմամբ մեծապես նպաստում են Հայաստանի գաստրոնոմիական մշակույթի զարգացմանը և տարածմանը։

Դուք կարող եք կարդալ ամբողջական հոդվածը հետևյալ հղումով՝ Vogue — Meet the Female Chefs Blazing a New Trail in Armenian Cuisine։

Մեկնաբանություն