Հայաստանում շոկոլադի, հրուշակեղենի, և պաղպաղակի արտադրությունը շարունակում է նվազել: հունվար-հուլիսին շոկոլադի և շաքարե հրուշակեղենի արտադրությունը նվազել է 12.1%-ով? կազմելով 4 հազ. 249.8 տոննա:Նախորդ տարի նույն ժամանակահատվածում հանրապետությունում արտադրվել է 4 836.9 տոննա շոկոլադ: Տորթերի, հրուշակների, թարմ այլ հրուշակեղենի, թխվածքաբլիթի, մեղրաբլիթի և համանման արտադրատեսակների արտադրությունն էլ այս տարվա յոթ ամիսներին նվազել է 39.9%-ով: պաղպաղակի արտադրությանը հունվար-հուլիսին այն նվազել է 37.5%-ով: Ըստ վիճակագրության՝ 2022 թ-ի յոթ ամիսներին հանրապետությունում արտադրվել է 6 847 լիտր պաղպաղակ, իսկ 2021թ-ի նույն ժամանակահատվածում 10 952.1 լիտր:
Հայկական շոկոլադի և պաղպաղակի արտադրությունը շարունակում է նվազել
Սպտ 26, 2022 16:16
120