Հրազենից վիրավորված զինծառայողին ծանր մարմնական վնաս պատճառելու համար մեղադրանք է ներկայացվել նրա ծառայակցին. ՔԿ
ԵՄ-ն Հունգարիային 200 միլիոն եվրո կտուգանի՝ անօրինական ներգաղթյալների արտաքսման ընթացակարգերը խախտելու համար
«Շիրակյան ուտեստներ» փառատոնի շրջանակում կբացվի «Ալեքսանդրապոլի խոհանոցային կենցաղը» ցուցադրությունը
Օտարերկրացի երեխաների կրթությունը ՌԴ դպրոցներում կդառնա վճարովի
ՏԿԵ փոխնախարարը Վիեննայում քննարկել է ՀԱԷԿ-ի շահագործման ժամկետի երկարաձգման ծրագիրը
«Թել-Սել» ընկերությունն ազդարարեց բաժնետոմսերի թողարկման մասին․ դիտեք՝ ABnews.am կայքում
Էստոնիան 1,6 միլիարդ եվրո կհատկացնի մեծ հեռահարության զինամթերքի ձեռքբերման համար
Նորվեգիան դարձավ առաջին երկիրը, որտեղ էլեկտրամոբիլների թիվը գերազանցեց բենզինային մեքենաների թվին
Ինժեներական աշխատանքների շնորհիվ 2026-ին Հայաստանի սահմանները պատված կլինեն ամրոցներով․Անդրանիկ Քոչարյան
Լիտվան Ուկրաինային կփոխանցի մինչև 50 միլիոն եվրոյի ռազմական օգնություն
ՀԱՊԿ-ը չի սպառնում Հայաստանի ինքնիշխանությանը, այլ պաշտպանում է այն․ Պեսկով
«Փյունիկ» ֆուտբոլային ակումբի սեփականատեր Արթուր Սողոմոնյանը վաճառում է ակումբը
Վերջին 4 տարում ՀՀ ռազմարդյունաբերությանը տրվող գումարի ծավալը 100 անգամ ավելացել է. Արմեն Գրիգորյան
Գևորգ Պապոյանը Սլովակիայի դեսպանին առաջարկել է կնքել ներդրումների խրախուսման մասին երկկողմ պայմանագիր
Meta-ն Instagram-ում կսահմանի նոր կանոններ՝ դեռահասների անվտանգությունը ապահովելու համար․ մանրամասները՝ ABnews.am կայքում
Ալեն Սիմոնյանն ընդունել է Հայաստանում Կանադայի դեսպան Էնդրյու Թըրներին
Wildberries-ը հայտնել է, որ ընկերության հիմնադրի ամուսինը՝ Վլադիսլավ Բակալչուկը, փորձել է «ապօրինի մուտք գործել» իրենց գրասենյակ
Սևանի տրանսպորտային հանգույցի հիմնանորոգման աշխատանքներն ընթացքի մեջ են
Մեկ օրում բացահայտվել է հանցագործության 112 դեպք. Գրանցվել է 15 ավտովթար, վիրավորվել է 23 մարդ
Amazon-ը 2025 թվականից 5-օրյա աշխատանքային շաբաթ կպահանջի

Հայ կանայք, ովքեր վերափոխում են հայկական խոհանոցը. Vogue 

Օգս 16, 2024 17:32
473
ADS

Հոդվածը՝ «Meet the Female Chefs Blazing a New Trail in Armenian Cuisine» (Հանդիպեք կանանց շեֆ-խոհարարներին, ովքեր նոր ուղի են բացում հայկական խոհանոցում), հրապարակվել է Vogue ամսագրում։ Հոդվածը պատմում է Հայաստանում գործող մի շարք ազդեցիկ կանանց մասին, ովքեր վերափոխում են հայկական խոհանոցը և զարգացնում երկրի գաստրոնոմիական մշակույթը։

1․ Արևիկ Մարտիրոսյան՝ Tsaghkunk ռեստորանի շեֆ-խոհարարը, ստեղծում է նորարարական ուտեստներ, որոնք հիմնված են ավանդական հայկական բաղադրատոմսերի վրա։ Նրա ռեստորանը գտնվում է Ծաղկունք գյուղում և հայտնի է տեղական մթերքներով պատրաստված ուտեստներով, որոնք արտացոլում են Հայաստանի հարուստ մշակութային ժառանգությունը։

2․ Վարդա Ավետիսյան՝ Տավուշի մարզում գործունեություն ծավալող Վարդո Գրուպի հիմնադիր, որի կազմում են Կճուճ, Թավա, Լօշ ռեստորանները, Գաթերիան Հաղարծնում և Գոշում, և Քօլի քեյթրինգ ծառայությունը:

Այստեղ նա վերականգնում է հյուսիսային Հայաստանի ավանդական աղյուսե վառարաններում պատրաստվող ուտեստները՝ օգտագործելով Դիլիջանի անտառներից հավաքված տեղական մթերքներ։ Նա խոհարարական արվեստը համատեղում է ժամանակակից մոտեցումներով՝ ստեղծելով յուրօրինակ համային համադրություններ։

3․ Անի Հարությունյան՝ Arm Food Lab-ի հիմնադիր և Ootelie Bakery-ի համասեփականատեր, ով ուսումնասիրում և նորարարական մոտեցումներ է զարգացնում հայկական խոհանոցի հանդեպ՝ օգտագործելով տեղական բաղադրիչներ և հինավուրց բաղադրատոմսեր։ Նա նաև սկիզբ է դրել Հայաստանում սավանով հացի շարժմանը։

4․ Մարիամ Սաղաթելյան՝ In Vino գինետան համասեփականատեր, ով նպաստում է հայկական գինու մշակույթի վերածնմանը՝ ներկայացնելով երկրի հինավուրց գինեգործական ժառանգությունը ժամանակակից աշխարհում։ Ներկայումս Մարիամն աշխատում է 6100 նախագծի վրա՝ Երևանի ծայրամասում։

5․ Մարինա Շաքարյան-Միքայելյան՝ Միքայելյանների ընտանեկան ֆերմայի հիմնադիր, ով արտադրում է արհեստական պանիրներ՝ համատեղելով գիտական մոտեցումներ և հայկական ավանդական մեթոդներ, ստեղծելով 10 յուրահատուկ պանրատեսակներ։

Նրա ֆերման, որը գտնվում է Արծվաքար գյուղում՝ Սևանա լճի մոտ, հայտնի է իր բացառիկ պանիրներով, որոնցից մի քանիսը փաթաթվում են խաղողի տերևների մեջ, պահվում նուռի օշարակում կամ օրական կոնյակով մաքրվում։

Այս կանայք իրենց նորարարություններով և ավանդույթների պահպանմամբ մեծապես նպաստում են Հայաստանի գաստրոնոմիական մշակույթի զարգացմանը և տարածմանը։

Դուք կարող եք կարդալ ամբողջական հոդվածը հետևյալ հղումով՝ Vogue — Meet the Female Chefs Blazing a New Trail in Armenian Cuisine։

Մեկնաբանություն