Ռուսական սննդի կետերը խնդիրներ են ունեցել բանջարեղենի, աղցանների, ձկան որոշ տեսակների մատակարարման հարցում։ Այս մասին հայտնում են ФРиО-ն, Ginza Project-ը, «Шоколаднице»-ն, «Якитори»-ն և այլն:
Պատճառները մի քանիսն են ՝ որոշ ապրանքներ դադարել են մատակարարվել, մյուսների համար առաջ են քաշվում պայմաններ, որոնք ստիպում են ռեստորանատորներին փնտրել այլ մատակարարներ, և դա ժամանակ է պահանջում, բացատրել են փորձագետները «Իզվեստիային»:
«Շոկոլադնիցայի» ղեկավար Օլեգ Պոդգորնին հաստատել է սոուսների, օշարակների, մակարոնեղենի գնման հետ կապված դժվարությունների առկայությունը։
Yakitoriya ապրանքանիշի սեփականատեր Ալեքսանդր Մուրատովը հավելել է, որ գործընկերներից ոմանք դադարեցրել են մատակարարումները։
Ոմանք, նրա խոսքով, փոփոխություններ են կատարել աշխատանքային պայմաններում՝ նվազեցնելով վճարումների արտոնյալ ժամկետը կամ ընդհանրապես չեղարկելով դրանք։
Ռեստորանների և սրճարանների սեփականատերերը նույնպես արձանագրել են գնման գների շոշափելի աճ:
Մուրատովի խոսքով՝ որոշ կատեգորիաներում դրանք աճել են 30-80%-ով։ Ըստ նրա՝ ամենաշատը փոխվել է ալկոհոլի գնման գինը։
Օլեգ Պոդգորնին հավելել է, որ գների աճի պատճառով որոշ գնումներ պետք է դադարեցվեն և այլ մատակարարներ գտնվեն։Ներքին շուկայի, այդ թվում՝ սննդի կարիքները հոգալու նպատակով, գյուղատնտեսության նախարարությունը նախաձեռնել է բանջարեղենի խմբի ներմուծման մաքսատուրքերի զրոյացում մինչև սեպտեմբերի 30-ը։ Համապատասխան որոշումն արդեն կայացվել է Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի խորհրդի նիստում։
Ներմուծվող ալկոհոլի մինչև 100% թանկացման ֆոնին ռեստորանատները սկսեցին այն փոխարինել ռուսական սպիրտով, որն այնքան էլ շոշափելի չթանկացավ։
Այս կերպ ռեստորանի մենեջերները նվազեցնում են ծախսերը, քանի որ ավելի քիչ սպառողներ կան, ովքեր պատրաստ են վճարել խմիչքի համար նոր գներով:
Միևնույն ժամանակ, հնարավոր չէր փոխարինել ամբողջ օտարերկրյա ալկոհոլը, քանի որ որոշ ապրանքներ չեն կարող արտադրվել Ռուսաստանի կլիմայական պայմաններում: