Ալեն Սիմոնյանն առաջարկեց վերացնել ՀՀ-Արցախ միջխորհրդարանական հանձնաժողովի ֆորմատը
Անկանխիկ գործարքներից կենսաթոշակի և նպաստի հետվճարի ծրագրից արդեն իսկ օգտվում է 216.380 քաղաքացի
WhatsApp-ի օգտատերերը կկարողանան հաղորդագրություններ ուղարկել այլ հավելվածներ
Brent տեսակի նավթը թանկացել է մինչև մեկ բարելի դիմաց 71,9 դոլար
Մինչեւ տարեվերջ 0 տոկոս ներմուծման մաքսատուրքի արտոնությամբ կարող է ձևակերպվել դեռևս 1115 էլեկտրոմոբիլ. ՊԵԿ
Արմենուհի Ղազարյանը երդմամբ ստանձնեց պատգամավորի մանդատը
Ավտոմոբիլային արդյունաբերության ապագայի համար պայքարում Եվրոպան ետ է մնում Չինաստանից և ԱՄՆ-ից
Գնել Սանոսյանը Լոռու մարզում դիտարկել է մի շարք ճանապարհահատվածների կառուցման ընթացքը
Հայաստանն ամենաշատն արտահանում իրականացրել է ԱՄԷ, իսկ ԵԱՏՄ և ԵՄ գնացող ծավալը նվազել է
Երևանում ապամոնտաժվել է 2516 գովազդ
Հունաստանը նախատեսում է հարկ սահմանել զբոսաշրջային նավերով երկիր ժամանողների համար
Իլոն Մասկը կարող է դառնալ աշխարհի առաջին տրիլիոնատերը
Այսօրվանից Ազգային ժողովն ունի իր սրճարանը․ Ալեն Սիմոնյան
Կբացվի «Սրճարաններում» խորագրով ցուցահանդես՝ նվիրված Շառլ Ազնավուրի և Երվանդ Քոչարի հոբելյաններին
Այս շաբաթվա ներդրողի օրացույցը՝ ABnews.am կայքում
Լուրեր ներդրողների համար. Limitless Asset Management. մանրամասները` ABnews.am կայքում
Անցնող շաբաթվա այլ կարևոր իրադարձությունները ֆինանսական շուկաների համար. մանրամասները` ABnews.am կայքում
Հայաստանում Նիդեռլանդների նորանշանակ դեսպանն այցելել է Հայոց ցեղասպանության հուշահամալիր
ՀՀ պաշտպանության նախարար Սուրեն Պապիկյանը մեկնել է Կորեայի Հանրապետություն
Պեդրո Ալմոդովարն արժանացել է Վենետիկի կինոփառատոնի գլխավոր մրցանակին

Հայ կանայք, ովքեր վերափոխում են հայկական խոհանոցը. Vogue 

Օգս 16, 2024 17:32
471
ADS

Հոդվածը՝ «Meet the Female Chefs Blazing a New Trail in Armenian Cuisine» (Հանդիպեք կանանց շեֆ-խոհարարներին, ովքեր նոր ուղի են բացում հայկական խոհանոցում), հրապարակվել է Vogue ամսագրում։ Հոդվածը պատմում է Հայաստանում գործող մի շարք ազդեցիկ կանանց մասին, ովքեր վերափոխում են հայկական խոհանոցը և զարգացնում երկրի գաստրոնոմիական մշակույթը։

1․ Արևիկ Մարտիրոսյան՝ Tsaghkunk ռեստորանի շեֆ-խոհարարը, ստեղծում է նորարարական ուտեստներ, որոնք հիմնված են ավանդական հայկական բաղադրատոմսերի վրա։ Նրա ռեստորանը գտնվում է Ծաղկունք գյուղում և հայտնի է տեղական մթերքներով պատրաստված ուտեստներով, որոնք արտացոլում են Հայաստանի հարուստ մշակութային ժառանգությունը։

2․ Վարդա Ավետիսյան՝ Տավուշի մարզում գործունեություն ծավալող Վարդո Գրուպի հիմնադիր, որի կազմում են Կճուճ, Թավա, Լօշ ռեստորանները, Գաթերիան Հաղարծնում և Գոշում, և Քօլի քեյթրինգ ծառայությունը:

Այստեղ նա վերականգնում է հյուսիսային Հայաստանի ավանդական աղյուսե վառարաններում պատրաստվող ուտեստները՝ օգտագործելով Դիլիջանի անտառներից հավաքված տեղական մթերքներ։ Նա խոհարարական արվեստը համատեղում է ժամանակակից մոտեցումներով՝ ստեղծելով յուրօրինակ համային համադրություններ։

3․ Անի Հարությունյան՝ Arm Food Lab-ի հիմնադիր և Ootelie Bakery-ի համասեփականատեր, ով ուսումնասիրում և նորարարական մոտեցումներ է զարգացնում հայկական խոհանոցի հանդեպ՝ օգտագործելով տեղական բաղադրիչներ և հինավուրց բաղադրատոմսեր։ Նա նաև սկիզբ է դրել Հայաստանում սավանով հացի շարժմանը։

4․ Մարիամ Սաղաթելյան՝ In Vino գինետան համասեփականատեր, ով նպաստում է հայկական գինու մշակույթի վերածնմանը՝ ներկայացնելով երկրի հինավուրց գինեգործական ժառանգությունը ժամանակակից աշխարհում։ Ներկայումս Մարիամն աշխատում է 6100 նախագծի վրա՝ Երևանի ծայրամասում։

5․ Մարինա Շաքարյան-Միքայելյան՝ Միքայելյանների ընտանեկան ֆերմայի հիմնադիր, ով արտադրում է արհեստական պանիրներ՝ համատեղելով գիտական մոտեցումներ և հայկական ավանդական մեթոդներ, ստեղծելով 10 յուրահատուկ պանրատեսակներ։

Նրա ֆերման, որը գտնվում է Արծվաքար գյուղում՝ Սևանա լճի մոտ, հայտնի է իր բացառիկ պանիրներով, որոնցից մի քանիսը փաթաթվում են խաղողի տերևների մեջ, պահվում նուռի օշարակում կամ օրական կոնյակով մաքրվում։

Այս կանայք իրենց նորարարություններով և ավանդույթների պահպանմամբ մեծապես նպաստում են Հայաստանի գաստրոնոմիական մշակույթի զարգացմանը և տարածմանը։

Դուք կարող եք կարդալ ամբողջական հոդվածը հետևյալ հղումով՝ Vogue — Meet the Female Chefs Blazing a New Trail in Armenian Cuisine։

Մեկնաբանություն